Tisztelt KRONOS-felhasználók!

Januártól lesz kapható a KRONOS SSD és PCM RAM bővítő kit, melynek segítségével megkétszerezhető a hangszer SSD merevlemez- és PCM RAM kapacitása. Kérünk minden olyan tulajdonost, aki szeretné beszerezni a bővítő kitet, hogy minél előbb jelezze igényét a support@korg.hu címre küldött levelében.

 

kronos_bov.jpg

 

Sziasztok!


Ha még nem tettétek volna, most igazán érdemes megtekinteni és bejelölni magatokat a Hangfoglalásról készült fotóalbumunkon az AudioZóna Facebook-oldalon, mert a megosztók és tagelők között ajándékokat sorsolunk ki! Nincs más hátra, mint előre - keressétek meg magatokat a fotókon, tageljétek magatokat, és osszátok meg az albumot Facebook-on! Megéri!

 

oszd_meg_572.jpg

 

KRONOS-tulajdonosok, figyelem!

Megjelent az eszköz paramétereinek számítógépről való vezérlését szolgáló KRONOS Editor / Plug-in Editor legújabb verziója - az alábbi újításokkal és javításokkal:

 

  • KRONOS OS 2.0.2 támogatottság
  • Gyorsabb KRONOS-Editor szinkronizáció, melynek hála sok esetben elkerülhetők a hosszas adatátviteli folyamatok
  • Továbfejlesztett név exportálás Pro Tools-ba és Digital Performer-be.
  • A User Sample Bank-ok támogatása - ezentúl nemcsak a bank számának, hanem a nevének alapján is kiválaszthatók a felhasználói minta bankok
  • A KRONOS X-szel is használható

 

 

KRONOS Editor / Plug-in Editor 2.0 LETÖLTÉS (Windows)

KRONOS Editor / Plug-in Editor 2.0 LETÖLTÉS (MAC)

Sziasztok!

Egy kivételes eseményre szeretnénk felhívni a figyelmeteket - Portnoy, MacAlpine, Sherinian, Sheehan – zenész virtuózok koncertjére fog sor kerülni Budapesten, 2012. október 19., péntek 20 órai kezdettel, a Pecsa Music Hall-ban. Az esemény külön érdekessége, hogy Derek Sherinian két KRONOS-on fogja billentyűs játékával emelni az előadás színvonalát!

 

PORTNOY_572.jpg

 


Hazánk mellett csak néhány országba jut el fantasztikus négyes exkluzív turnéja

Portnoy, MacAlpine, Sherinian, Sheehan. A zenekedvelők egész biztosan felkapják a fejüket e négy név bármelyikének hallatán … hát még akkor, ha kiderül, hogy ez a négy virtuóz hangszeres zenész együtt indul turnéra! Mike Portnoy a Dream Theater egykori dobosaként szerzett világhírnevet, Tony MacAlpine a G3-ból is ismert zseniális gitáros, aki lassan 30 éve van a pályán, Derek Sherinian a Dream Theater mellett Yngwie Malmsteen és Alice Cooper oldalán is játszott billentyűs hangszereken, a Mr. Big basszusgitárosaként ismert Billy Sheehan pedig olyan rocklegendákkal is zenélt közösen, mint David Lee Roth vagy Steve Vai. Ez a fantasztikus négyes idén ősszel közösen vág neki egy 18 állomásos exkluzív turnénak, Magyarország pedig a szerencsések között van: október 19-én érkeznek a Pecsa Music Hallba!

A világ egyik legismertebb dobosa, Mike Portnoy a Dream Theaterből történt kilépése óta sem unatkozik: számos különböző zenei projektet indított az elmúlt években, különböző műfajokban. Többek között Flying Colors néven progresszív szupergroupot alapított Neal Morse-szal közösen, az Adrenaline Mob nevű tökös heavy metal csapattal pedig nemrég Budapestre is eljutott. Ezúttal egy harmadik felállásban érkezik a magyar fővárosba, melynek egyelőre saját neve sincs, de ez talán nem is lényeges, hiszen a négy előadó neve magáért beszél.

Mike Portnoy, Tony MacAlpine, Derek Sherinian és Billy Sheehan eredetileg csak néhány alkalmi fellépés kedvéért állt össze: az év elején többek között Los Angeles-i Drum-Off dobos verseny sztárvendégeként szerepeltek – az egyik első közös felvétel itt látható: http://youtu.be/BsNZwmq1AXU
A közönség és az internetes közösség remek visszajelzéseit látva azonban úgy döntöttek, hogy a műsort egy exkluzív turné keretében is bemutatnák. "Amikor összeállt ez a négyes, rögtön tudtam, hogy varázslatos zenei élményben lesz részünk, ahogy a rajongóknak is. Alig várom, hogy ismét együtt játszhassak ezekkel a kiváló zenészekkel, és mindenkivel megoszthassam az élményt, aki eljön a koncertjeinkre!” – mondta el a meghirdetett turné kapcsán Mike Portnoy.

A koncertek programjában a négy zenész hangszeres életművéből válogatnak majd, így egy szólókkal tarkított színes műsorra számíthatunk, benne Dream Theater feldolgozásokra, Sherinian szóló munkásságának darabjaira és Planet X dalokra, és Sheehan saját illetve Mr. Biges dalaira. Klasszikus instrumentális művek feldolgozásai is felcsendülhetnek majd – ezen a videón például Billy Cobham Stratus című szerzeményét adja elő a fantasztikus négyes: http://youtu.be/kvBxTYhDYxg

Az őszi turné csak néhány országba jut el, és Oroszország és Kína mellett többek között Magyarország is azon államok között van, ahol a zenerajongók élőben is meghallgathatják e négy mesterien képzett, hatalmas tapasztalatokkal rendelkező zenész közös produkcióját. Jegyek már kaphatók!

a Livesound bemutatja:
2012. október 19., péntek 20 óra
Budapest, Pecsa Music Hall
Mike Portnoy - Billy Sheehan - Derek Sherinian - Tony MacAlpine közös koncert

 

Sziasztok!

Az elmúlt három napban megnövelt területen, a SYMA mindhárom csarnokában várták a kiállítók -köztük az AudioZóna is- az újdonságra éhes látogatókat. Idén is szép számmal érkeztek hozzánk lelkes, a zenélés iránt fogékony érdeklődők  - reméljük, hogy Ti is jól éreztétek magatokat!

 

hf572.jpg

 

Standjainknál végig kiváló hangulat és pörgés volt tapasztalható. A KORG újdonságok (Kaossilator 2, Mini KP2, KROME, microKORG XL+, microKEY 25/61) mellett már ismert és bevált modelleket is kipróbálhattatok, úgy, mint a Wavedrum vagy a KRONOS. A zászlóshajó szintetizátor modell iránt természetesen igen élénk érdeklődés volt megfigyelhető - aki egyszer megízlelte a KRONOS-ban rejlő lehetőségeket, igen nehezen tudta csak otthagyni a kiállítási darabokat! A hangszerbemutatók keretében is hallhattátok professzionális zenészek játéka révén az eszközt: többek között Laky Franz (Lakatos Ferenc), illetve a Belmondo zenekar demója keretében is megszólalt a KORG legösszetettebb szintetizátora!

Idén is arra a következtetésre jutottunk, hogy megérte a fáradtságot a kiállításba fektetett energia! Számos szakmai kérdéssel fordultatok hozzánk, melyekre igyekeztünk legjobb tudásunk szerint megoldást találni, illetve az elképzelésetekhez illő hangszerek működését, tudását bemutatni. Reméljük, hogy megfelelő módon választ kaptatok kérdéseitekre. Ha netán valamelyik hangszer elnyerte tetszéseteket, és szeretnétek nyugodtabb környezetben kipróbálni, ne habozzatok felkeresni mintaboltunkat (www.hangaruhaz.hu), vagy valamelyik viszonteladónkat, ahol a munkatársak szívesen állnak rendelkezésetekre. Ha esetleg lemaradtatok volna az eseményről, íme néhány kép, melyen a hangszerbemutatóinkon játszó fellépőinket láthatjátok. Jövőre ugyanitt találkozunk! Köszönjük, hogy eljöttetek!

 

Lakatos Ferenc.jpg

Lakatos Ferenc (Laky Franz) - KRONOS bemutató

Belmondo zenekar.jpg

A Belmondo zenekar

Vághy T.jpg

Vághy Tamás - Pa3X bemutató

Nagy Jancsa, Mogyoró Kornél, Szappanos Gyuri.jpg

Nagy János, Mogyoró Kornél, Szappanos György

Lukács Peta, Nagy Ádám.jpg

Lukács Peta, Nagy Ádám

Shango Dely, Füstös Bálint, Szappanos György.jpg

Shango Dely, Füstös Bálint, Szappanos György

Vághy Füstös Bálint.jpg

Vághy Tamás, Füstös Bálint

Janca Trió.jpg

Janca Ákos és fiai

Azuma Clan.jpg

Azuma Clan